EN  |  FR

Questi gelooft in het potentieel van elk kind. Om dat potentieel maximaal te benutten, is een breed inzicht essentieel. Door de totale ontwikkeling van elk kind in kaart te brengen, kan verdergebouwd worden op zijn of haar specifieke talenten. Zorgvragen worden sneller herkend en kunnen in Questi doeltreffend en handelingsgericht opgevolgd worden. Door de ingebouwde communicatiemogelijkheden in Questi is iedereen permanent op de hoogte van ontwikkelingen en maatregelen die moeten genomen worden.

 

Wat is een breed inzicht hebben in elk kind?  Op welke manier brengen we dat in kaart?  Hoe kan je dat overzichtelijk weergeven en opvolgen?  Intensief en met vol overtuiging gingen we op zoek naar oplossingen. Die oplossingen moesten steeds gefocust zijn op efficiëntie en intuïtief gebruik. Als dit ook werkt voor niet-computervaardige mensen zal Questi een platform worden dat gedragen wordt door een heel team.  Niet enkel door het zorgteam of door die leerkrachten die toevallig computervaardig zijn.  Dat zorgt ervoor dat élke gebruiker van dat team vanuit hun invalshoek met zijn bril kijkt naar dat specifieke kind.  We weten dat elke bril gekleurd is en blijft.  Maar het brengt die invalshoeken wel samen zodat het op een overzichtelijke manier een breed beeld blijft geven van elk kind.

 

Door niet alleen testresultaten te gebruiken als norm om aan te tonen of het kind zwak of sterk is, maar doelgericht ook andere ontwikkelingsgerichte doelen te screenen, merken we al snel dat elk kind het potentieel heeft om met zijn/haar mogelijkheden te schitteren.  Naast al die screenings en testen willen we vooral het kind zelf centraal zetten.

 

Indien het kind een specifieke zorgvraag heeft, moeten we dit niet alleen kunnen duiden maar ook heel gericht kunnen opvolgen.  Vanuit de sterke punten zoeken we dan ingang om deze zorgvragen te ondersteunen, want we weten dat kinderen leren en ontwikkelen vanuit een gezonde betrokkenheid en vanuit een sterk welbevinden.  Dat blijft de focus.

 

We moeten ons bewust zijn dat we vaak zien wat we willen zien en dat we ook op deze manier met elkaar communiceren.  Je wilt graag je eigen (gekleurde) bril bevestigd zien.  Vandaar dat het zo belangrijk is dat we het breed beeld van een kind blijven tonen in Questi.

Meer visieteksten

Pedagogische Inhoud

Communicatie en Samenwerking

Contact

Benieuwd? Neem vandaag nog contact op met Questi en laat je verrassen door de meest performante software oplossing voor het onderwijs.

014 70 71 00

info@questi.be

Questi bv
Winkelomseheide 233 bus 8
2440 Geel
BE 0849 774 042

Questi Team

Questi wordt gedreven door een passie voor het onderwijs. Dat is de gemene deler bij al onze teamleden. Benieuwd wie wat doet?

Ontdek het team

Privacy

De vertrouwelijkheid en veiligheid van gegevens die op het Questi platform gezet worden zijn een absolute prioriteit voor Questi. Met een duidelijk privacy-beleid en een deontologische code voor het Questi-team.

Meer over privacy en veiligheid